Smartlog v3 » Fra Mor til kvinde - om lidt af hvert..... » Den lille undulat......
Opret egen blog | Næste blog »

Den lille undulat......

23. Mar 2008 21:16, Moster Tulle

Vi må være verdens mest uheldige fugleejere......

I starten af 2005 fik vi Pip I - han var sød og charmerende og vi syntes efter et par måneder at han var værdig til at få sig en kone.

Så i maj 2005 købte vi Snehvide......de stod nogle dage i hver sit bur og blev mere og mere interesserede i hinanden og så satte vi dem sammen.

Det var kærlighed ved første blik, men blot 2 dage senere lå Pip døende i bunden af buret med noget der lignede en brækket hals. Inden jeg nåede at gøre noget, døde han.

Vi købte så en ny fugl - Pip II og kunne med det samme se, at Pip I vist ikke havde været motorisk normal og det var måske grunden til at han kom så uheldigt af dage.

Snehvide og Pip II levede godt og lykkeligt, men en dag sidste år i maj, lå han død i bunden af buret.....bare sådan uden varsel, uden at være syg.

Nu var Snehvide jo vant til at have en mage og undulater i i øvrigt flokdyr, så en ny Pip blev indkøbt - Pip III.

De var utroligt glade for hinanden, men så indtraf katastrofen endnu engang Pip III lå død i buret forleden morgen. Og igen uden at have vist det mindste tegn på sygdom......

De får mad, de får vand, de får alt hvad undulater har brug for og alligevel sidder Snehvide nu for tredje gang tilbage som "Den sorte enke".

Hvad F. er det, der foregår - slår hun dem ihjel? Har vi bare været helt vildt ekstremt uheldige? Er blå undulater mindre robuste end andre undulater?

På den ene side har jeg mest lyst til at køre til dyrlægen og få aflivet Snehvide, for et liv som alenefugl vil jeg ikke byde hende. På den anden side har jeg lyst til at fare ud og købe en Pip IV - men hvis han også bare dør så kan det jo snart være det samme.

Spekulationerne går på om Snehvide kan være rask smittebærer af en eller anden mystisk sygdom - jeg går til dyrlæge med vores dyr, når de er syge, men at sætte en dyrlæge til at lede efter noget der synes som en nål i en høstak er - efter min mening - at skyde lidt over målet. Både tidsmæssigt og økonomisk.

Tænk hvis sådan nogle undulater kunne tale.....altså sådan for alvor, det ville have hjulpet på det ;-)

Kommentarer

 1. kriss
  23. Mar 2008 21:34
  1

  Måske ER hun bare en sort enke:/

 2. Belinda
  23. Mar 2008 23:19
  2

  Tjaa .. Du kunne også prøve at købe en hun undulat til hende, som "mage"
  Og evt. fra en anden dyrehandler.
  Jeg har nu ikke hørt om en fugl der er smittebærer af en sygdom, uden selv at være syg. Så måske i "bare" har været super uheldige.
  2 af samme køn kan sagtens gå sammen, jeg har haft 2 hanner gående sammen, en engelsk undulat og en normal undulat, de elskede hinanden højt .. Og da den første døde, gik der kun nogle uger så døde den sidste, så nåede aldrig at få købt en ny mage til chilli. Men jeg tror nu han døde af sorg, som vi mennesker også kan ..
  De blev 6 år begge to.
  Det blev lidt længere end beregnet, men syntes du skal prøve at købe en hun undulat til hende, og evt. fra en anden dyrehandler, eller en opdrætter ? :-)

 3. Tibah
  16. Jun 2008 17:11
  3

  Synd hva' jeg skal snart for anden gang have undulat og håber godt nok ikke dette uheldige sker for mine undulater....
  Men syndt....
  Hvis jeg kunne live dem op igen ville jeg gøre det ved alle pip'(erne)
  Måske skulle du bare sælge eller aflive Snehvide og købe to nye undulater så finder du ud af om det var Snehvides skyld de døde og samtidig for du nye og måske raske undulater!

Moster Tulle
Moster Tulle

Billederne

Kloge ord fra tidligere

Tags

Arkiv

Relaterede