Smartlog v3 » Fra Mor til kvinde - om lidt af hvert..... » Hvilken seng skal vi købe - gode råd modtages :-)
Opret egen blog | Næste blog »

Hvilken seng skal vi købe - gode råd modtages :-)

24. Jul 2008 00:28, Moster Tulle

Efter 18 års god nattesøvn i vores Dux-seng er der nu poppet et par fjedre op, så det må være på tide at skifte den ud.

Vi overvejer Dux igen, men omvendt, hvis fjedrene hopper ud efter 18 år, hvor ingen har fået lov til at hoppe i sengen, ingen af os vejer over 70 kg. og den i øvrigt er blevet behandlet pænt, så er vi lidt i tvivl om vi vil ofre så mange penge igen.

Men så er der jo alle de andre - både de dyre mærker og dem fra Idé Møbler, Ilva eller Ikea.

Jeg kunne godt tænke mig en elevationsseng......manden min er vist ret ligeglad med det.

Kom endelig med alt hvad i har af gode råd - anbefalinger såvel som hvis i fraråder noget.

Kommentarer

 1. hanne
  24. Jul 2008 08:41
  1

  Hej tjek denne her fra DR http://www.dr.dk/DR1/Rabatten/Indslag/2007/1108094428.htm - Rabatten tjeker senge (kan afsløre at den fra Ikea blev testet lige så god/bedre end Hästens...) :) Gid det var mig, god sengekøbslyst!

 2. Fru snart Kjeldsen ;o)
  24. Jul 2008 11:12
  2

  Som Hanne.. den fra IKEA .. hvorfor betale mere for lige så god, omend ikke bedre kvalitet...

  Sov godt .. ;o)

 3. Moster Tulle
  24. Jul 2008 15:00
  3

  Tak - det vil jeg kigge lidt på. Og sidder der andre med gode råd, så kom endelig med dem :-)

 4. conny
  25. Jul 2008 11:11
  4

  Vi har lige købt senge (Passion, slideback - en slags elevation) - og det viste sig, at prisen var for 1 seng, og vi skulle altså have 2. Vi kiggede på hinanden ... og tænkte som så: Nu er vi her jo for tredje gang, der er penge fra svigermor, vi har haft den anden seng i 30 år, så..... af med rigtig rigtig rigtig mange penge. Jeg vil ikke engang skrive det, for jeg synes egentlig det er for latterligt at give så mange penge for en seng. Da den kom hjem, var den MEGA høj, et ordentligt skrummel - jeg huskede den ikke så høj. Og de første nætter sov jeg næsten ikke, bl.a. fordi jeg var rasende! Og topmadrassen var jeg blevet lokket til at købe i det der nye materiale, der former sig efter kroppen, TEMPUR - og det kan min krop ikke lide. Dyre Temprakon-dyner og puder skulle vi også have, men de er ikke særligt gode til at holde varmen væk, som de ellers lovede. Nu går det noget bedre med at sove, og sengene skal nok holde de næste mange år.
  Konklusion: Jeg synes, dyre senge er noget opreklameret gøgl. Køb bedst-i-test, IKEA. Men tag og prøv jer frem i et stykke tid, tag jer den tid, der skal til, gør jer klart hvad I ønsker af en seng - og få klart svar på, hvad prisen dækker :-)

 5. Moster Tulle
  25. Jul 2008 11:31
  5

  Conny....din stakkel, det er da for surt at købe en dyr seng og så ikke være glad....vi er også kommet frem til at det bliver en Ikea/idemøbler seng, så nu skal vi bare bestemme om den skal have elevation eller ej. Er så fristet, men samtidig i tvivl om vi får det brugt, da ingen af os ligger og læser inden vi sover.....

 6. Helle
  25. Jul 2008 16:55
  6

  Vi har den dejligste, mest behagelige og samtidig "til-at-betale" elevations seng med latex madras fra Ilva.

  Den er intet mindre end pragtfuld og vi er lykkelige for den.
  Kan klart anbefales.

 7. Rote Mutter
  28. Jul 2008 10:27
  7

  Vi købte den dyreste seng fra IKEA, og den var super god i tre til fire år. Nu er den blevet meget blød i fjedrene, men nogle gæster sover rigtig godt når de låner den. Jeg gør ikke.

 8. Alice M
  2. Aug 2008 10:44
  8

  Vores Ikea ting er udmærket - med elevation og hele pive tøjet. Springmadrasserne man bruger til elevationen der er ikke specielt dyre så dem kan man skifte ud - vores er nu stadig som nye efter 5 år.

 9. Perle
  6. Aug 2008 19:43
  9

  18 år for en seng er vel ikke så dårligt tænker jeg. Det er jo mange timer der har ligget én i den :o)

  Vores senge er fra Ide Møbler, elevationssenge. Topmadrassen er efter 3 år ikke mere værd, men selv sengen er dejlig.

  Håber I har fundet Jer en rigtig god seng :-)

 10. Christian Rasmussen
  17. Jun 2009 13:23
  10

  Nu har jeg lige købt ny seng.

  55.000 kg.. Håber sku da ik jeg kommer til at sove dårligt.. ;)

 11. Bill C.
  14. Dec 2009 11:03
  11

  Køb af en dyr seng er helt gak gak. Om du sover godt eller dårligt handler ikke om din seng, men hvad du laver når du er vågen.

  En aktiv sund dag med sund kost og motion giver altid en god søvn.

  Uanset om du har en dyr eller billig seng, skal din topmadras udskiftes med jævne mellemrum af 6-8 år.

 12. Anja Lyster
  27. Feb 2010 19:24
  12

  Hmmm kære moster Tulle. Hvad er det så endt ud med, for nu står vi i den situation, vi købte 2 senge i Jysk, og de skulle være ÅH så gode, efter 2 mdr. var de gået i stykker og topmadrassen var også, vi fik helt nye senge og topmadras. Og nu står vi i samme situation igen, men heldigvis var de så fair, at de uden videre ville ophæve købet, og vi får vores penge tilbage.

  Så moster Tulle, hvad fandt du frem til???

 13. Rembrandt
  23. Jun 2010 20:19
  13

  @Bill C.
  Det var en usædvanlig tumbet kommentar. Hvis folk går op i design så giver de mere for prisen. En seng der testet kan trods alt ikke testes til "hvordan den er efter 3-5 års brug" Der er til gengæld kæmpestor forskel på de dyre senge, men sund fornuft og mavefornemmelse går godt i spænd når man skal vælge.

 14. Jens
  30. Jan 2011 18:07
  14

  Ville ikke kommentere men kan ikke lade være. Det du betaler for er kvalitet ligesom med alt andet.! Du tilbringer 1/3 af dit liv i seng..... Derfor skal kvaliteten være i orden. Vi er i dag blevet folk der handler i IKEA og Harald Nyborg og forventer at det er samme kvalitet som vi alti har fået, det sker bare IKKE! Hver gang der bliver testet noget er det sjovt nok altid den billige der vinder, det er tæt på. Bare se tænk&test. Derfor køb kvalitet og betal lidt mere men hver glad for at du også betaler for ordentlig rådgivning. Står selv i butik og en del af prisen er også rådgivning.

 15. ukendt
  12. Aug 2011 08:20
  15

  Ja mange forskelige meninger om senge. Jo flere fjeder i en seng desto bedre komfort. Enden vigtig ting er om den skal være blød, hård eller exstra hård og om den skal være zonet og men kan få den fra tre til 7 zone. Det findes flere forskelige typer af fjeder som har også maget at sige. Det findes fjeder med en efekt med findes også fjeder med tre efekt og så findes fjeder i fjeder-maget speciel produkt og uden tvivl ok produkt. i skal huske at selve polsering har også lidt at sige. Jeg arbejde i spring madrasser fabrik og har selv opfandt et par fjeder som er i vores produktion i dag så jeg ved lidt om det.

 16. Johannes
  20. Dec 2011 00:55
  16

  Kommentar om Tempur madrasser:

  Som bruger af Tempur gennem nu et par år, er der nogle forhold om brugen, som jeg har konstateret, og som ikke passer helt med den absolutte lovprisning af produktet, som Tempur markedsfører - og udelukkende bringer tilfredse kunders meninger om:

  1) som også forbrugerrådet i Tænk har konkluderet, så er det bestemt ikke nogen fordel for især raske mennesker, at man ikke vender sig så meget på en madras hen over sin søvnperiode. Den "nedsænkning" eller det aftryk, som ens krop genererer på en Tempur madras, fikserer nemlig kroppen og gør det vanskeligt at vende sig. Og det vil sige, at man på en Tempur ofte nødtvunget forbliver i den samme sovestilling og at man derved faktisk af og til vågner op med smerter eller generet ubehag, fordi den tvungne sovestilling hæmmer blodcirkulationen. Opstår dette ubehag under søvnen, så kræver det på en Tempur madras en egentligt forøget kraftanstrengelse at vende sig, og derved vågner man faktisk - og søvnen afbrydes. Og man vender sig oftere end normalt.

  2) som også Forbrugerrådet fastslår, så er den store kontaktflade, der efter nogen tid opstår på en Tempur madras, heller ikke nogen ubetinget fordel. For det første medfører det et ret ens modtryk opad mod hele kroppen, og det vil sige, at der vil forekomme et mere højt modtryk mod de mere bløde dele af kroppen, og det kan faktisk forårsage ubehag.
  For det andet medfører den store kontaktflade, at en Tempur madras ikke egner sig til mennesker, der generelt har det varmt eller som sveder meget. Madrassen bliver ved varmepåvirkning ligeledes vedblivende meget varm, mister elasticitet og føles i værste fald nærmes som en svamp eller en meget dårlig skumgummemadras.

  3) en Tempur madras føles især om vinteren som ikke blot en behagelig kølig, men som en decideret kold madras, og som kun meget langsomt og kun delvist opnår en behagelig liggetemperatur. Derfor er det for de fleste brugere et absolut krav, at man køber sig en form for topmadras eller undertæppe for a afbøde for en kuldepåvirkning, der bestemt heller ikke er tjenlig for en god søvn.

  4) endelig er der det meget store problem med en Tempur madras, at den ikke egner sig til andre former for almindelig brug, som andre madrasser også tilbyder, som f.eks. når sidder man på sengekanten, så synker madrassen nærmest helt i bund, hvilket både føles ubekvent og er upraktisk. Og endelig er en Tempur madras komplet uegnet til "lagengymnastik".

  Alt i alt er jeg meget skuffet over Tempur madrassen, og jeg kan fuldt tilslutte mig også Forbrugerrådets konklusion om, at en Tempur madras ikke umiddelbart kan anbefales til almindelige raske personer. Og jeg vil også mene, at mennesker med særlige behov - herunder fixeringsbehov, kan have nytte af en Tempur madras, men flere af de forhold, som jeg nævner herover, vil også være gældende for dem.

  At endvidere prisen for især såkaldte specialmål (som f.eks. 140x210) nærmer sig det uanstændigt høje, især når et madrasmål som det anførte selvfølgelig burde være et frit tilgængelige normalmål henset mange menneskers højde i dag, gør ikke forholdet om Tempur madrasser bedre. For som jeg oplevede det, så afkrævedes i forbindelse med købet et depositum på halvdelen af madrassens pris, hvorefter leveringstiden blev fordoblet i forhold til det lovede.

  Min konklusion er, at det er fint nok, at Tempur er begejstret for Deres produkt i form af Tempur madrassen, men den entydige lovprisning af produktet uden nogen form for de forbehold, der faktuelt er, er i mine øjne ikke et udtryk for god markedsføringskik.
  Og så undrer det mig desuden, at tilsyneladende mange inden for plejesektoren også ubetinget anbefaler Tempur uden over hovedet at forhold sig til dennes madrastypes klare ulemper.

  Min næste madras bliver en fjedermadras.

 17. Elevationsseng
  27. Dec 2011 16:39
  17

  Hej er der nogen af jer, som kan anbefale en specifik elevationsseng, eller et mærke, som i kender til, der sælger gode elevationssenge?

 18. selene s jensen
  17. Jan 2012 11:22
  18

  Interessant læsning....da jeg står overfor valget af ny seng. Jeg har dårlig ryg pga en rygskade øverst i ryggen. Overvejer en Jensen seng eller måske Tempur... synes jeg ligger bedst i Tempur pga den støtte den giver. Men er kommet i tvivl efter det lange indlæg om den bagsider... og det er jo noget af en investering..faktisk 16-17.000 for 2stk 80x200 med de billigste ben..Jensens hårdeste føles for blød. Den er zone-opdelt således at den støtter mere, der hvor man vejer mest...Hm..

 19. Bo
  27. Jan 2012 00:03
  19

  Go tråd.. Tak for hjælpen.. Er blevet lidt klogere på mit sengekøb da min kæreste og jeg også står og skal ha fundet en hurtigst muligt da jeg har en del smerter i lenden.. Men synes nu stadig det er svært at finde den rette.. Vi har MAX 20000 kr! Nogen forslag???

 20. U.Riis
  8. Feb 2012 13:28
  20

  Nogen der finder "hullet" mellem elevationssenge, som et irritationsmoment?
  Ved godt man kan købe en hel topmadras med "slidser" og også de der samleplader til bundene, men vil madrasserne ikke stadig glide en lille smule fra hinanden, især i de stunder hvor man "finder sammen" på midten.

 21. wallstickers verdenskort
  5. May 2012 17:17
  21

  God tråd.. Mange tak for hjælpen:)

 22. Ingelise
  8. Jul 2012 10:57
  22

  Fra Tempur til Auping

  Jeg kan fuldt ud tilslutte mig Johannes indlæg. Jeg har haft Tempur elevationsseng i 4 måneder og aldrig har jeg sovet dårligere.

  Jeg har igennem flere år, i perioder, døjet med smerter over lænden efter et fald og efter at have været igennem et længere kræftforløb, syntes min mand, at jeg skulle forkæles med en god seng. I januar i år (før jeg læste denne tråd, desværrre) var tiden derfor inde til at få udskiftet den gamle boxmadras med en elevationsseng. Drømmeland anbefalede Tempur til min ryg og vi købte Tempur Cloud, den nyeste model. Pris 21.000 fuldt installeret incl. hovedpude til 1.300 kr.

  Hvad jeg havde at smerter over lænden ind imellem, blev nu til daglige smerter. I tillæg fik jeg også skuldersmerter. Nogle morgener kunne jeg ikke komme ud af sengen for smerter. Jeg vågnede 4 – 5 gange hver nat og havde en kamp med at vende mig om på den anden side, fordi jeg var låst i samme stilling. Jeg svedte og kunne ikke komme af med varmen. Det var som at ligge på en sæk mel.

  I slutningen af april tog jeg en uge til Mallorca på spa-hotel. Der var springmadrasser med latex topmadrasser i værelset. Fra det øjeblik jeg lagde mig, følte jeg vidunderlig støtte og afslapning i kroppen, og da jeg kom hjem, havde jeg ikke haft ondt i lænden én eneste gang på hele ugen. Første nat hjemme var smerterne tilbage for fuld hammer. Da var jeg for alvor klar over, at mine smerter blev fremprovokeret af min nye dyre Tempurseng. Materialet og den manglende affjedring var årsagen.

  Jeg kontaktede Drømmeland og Tempur.dk via mail og fortalte om mit problem. Tempur reagerede overhovedet ikke! Drømmeland kontaktede mig straks pr. telefon og tilbød, at jeg kunne bytte sengen til en anden, selv om der var gået mere end de 60 dage, som er normal fortrydelsesperiode i Drømmeland. Jeg tog ned til Drømmeland en søndag formiddag og lagde mig i samtlige deres senge. Jeg faldt for 2 senge med en skøn affjedring, der gav perfekt støtte og som gav god hjælp, når jeg vendte mig og rejste mig. Den ene var Masterbed, som er dansk produceret. Den anden var Hollandske Auping. Til sidste efter at have fået en længere ”lur” i dem begge valgte jeg Auping, bestående af sengebund 477 med ben, samt madrassen Vivo. Hertil en skøn hovedpude fra Auping, Mistral Visco, som erstatning fra den ”svamp” fra Tempur.

  Desværre måtte jeg vente otte uger på min Auping, men så kom Drømmeland med den. De pillede Tempursengen ned og monterede Auping uden beregning. Differencen på ca. 5.000 (Tempuren var på tilbud da jeg købte den og i forvejen lidt billigere end Auping), blev camoufleret i regningen, så jeg intet skulle betale ekstra. Og det bedste af det hele er, at jeg nu har haft to nætter med fuld nattesøvn på den skønneste seng i verden, hvor jeg er vågnet op glad og udhvilet. Jeg kan kun takke Drømmeland for deres ekstraordinære gode service og klart anbefale Auping – den lever op til det, den lover… Det gør Tempur absolut ikke!

 23. LouiseG
  29. Mar 2013 20:49
  23

  Hej Alle,

  Vi har netop (2 dage siden) bestilt en Master Bed 381 elevations seng i Drømmeland. Men pludselig bliver jeg helt i tvivl om vi var lidt for 'hurtige' til at beslutte (ikke at jeg tror vi kan ombestemme os, nu ordren er lagt - selvom sælgeren sagde at den først ville blive bestilt hos producenten efter påske - altså på tirsdag).

  Jeg ved dog ikke hvordan man nogenside skal kunne beslutte sig for en seng, før man har sovet i den en hel nat.

  Nu vil jeg høre om der er nogen herinde der har erfaring med en Master Bed (MB - Drømmelands eget mærke).

  Desuden er jeg interesseret i at høre om de 60 dages fortrydelsesret hos Drømmeland, som Ingelise skriver omkring.

  Er I syv sind her om vi har købt 'katten i sækken', eller om jeg skal være rolig indtil levering af sengen og så håbe på at den giver en skøn nattesøvn.

  Alle input er velkomne.

Moster Tulle
Moster Tulle

Billederne

Kloge ord fra tidligere

Tags

Arkiv

Relaterede